Referenser

"Jag nyttjar Grön hemTrädgård på grund av deras stora och djupa kunskap om växter och trädgårdsplanering. De har estetiskt sinne och kunskap om jordmån och växtplats. Arbetet utförs mycket effektivt och med stor noggrannhet. Superbra! Professionellt helt enkelt! Jag är fullkomligt nöjd!"
Ulla

"Av en lycklig slump fick jag för några år sedan höra talas om Grön hemTrädgård och Maria Einarsson.
Det första Maria gjorde i min koloniträdgård  var att grovgräva det fullständigt förvuxna trädgårdslandet, där jorden mest bestod av lerjord.
Nästa projekt var att planera en rosenrabatt. Maria skickade en tydlig skiss med förslag och jag återkom med synpunkter. Maria beställde också alla plantor. Därefter var det dags att ”fingräva” i den befintliga rabatten och att utvidga den för att sedan plantera.
Maria är väldigt lyhörd inför mina önskemål och kommer med synpunkter och förslag. Ett exempel: jag ville ha blåbär - Maria berättade då att man måste ha minst två sorter för pollinering och att de ska jord med lågt pH-värde (rododendronjord). Utan experthjälp hade jag antagligen planterat en (1) planta i befintlig jord.
Under sommaren beskar hon de två äppleträden. Alla redskap inklusive stege har Maria med sig och om det behövs forslar hon bort trädgårdsavfall.
Vid gräsklippning förblev alltid en remsa utmed rabatterna oklippt och den fick tas separat med sax eller trimmer, vilket oftast inte blev av. Eftersom jag, för kommande behov, hade tagit hand om en hel del plattor av olika slag föreslog Maria att gräva ner dem vertikalt som en gräns mellan  gräsmatta och rabatt. Ett tungt arbete som jag aldrig skulle ha klarat att göra själv.
Ännu ett projekt var att lägga singel runt huset. Maria gjorde ett förlag där vi använde en del av de kvarvarande plattorna som gångplattor.  Eftersom det inte fanns så många plattor kvar använde hon olika  sorters på framsidan av huset, vilket blev riktigt effektfullt.
Som alla som läser det här förstår kan jag å det varmaste rekommendera Maria och Grön hemTrädgård!"
Birgitta Berling, Lund


“När Maria är i farten i trädgården blir det alltid välgjort. Hon är snabb som en vessla, man hinner inte titta ut förrän hon är färdig. Eftersom jag är gammal och billös värdesätter jag, förutom allt arbete, att hon också köper in och levererar växter och jord och att hon transporterar bort trädgårdsavfallet. / Catharina“

"Med en så stor trädgård som vi har, är det underbart med en stark och trevlig trädgårdstjej. Skvallerkålskomposthögen från i fjol är verkligen imponerande! Den hjälp vi (eller snarare jag) fick i fjol var ovärderlig. Vi ser fram emot 2015. "
Anna-Lena och Per-Eric